Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада реабілітовувала Тимошенко

28 лютого 2014, 13:20
179
0
Автор:
Реклама

268 народних депутатів проголосували за прийняття проекту Закону про реабілітацію осіб у виконання рішень Європейського суду з прав людини (№ 4294).

Відповідно до Закону, реабілітованими вважаються особи, які були засуджені судами за скоювання злочинів, передбачених ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння їм шляхом зловживання службовим станом), ст. 364 (зловживання владою або службовим станом), ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) і ст. 367 (службова халатність) Карного кодексуна умовах визначених цим Законом умовах.

Дія Закону поширюється на осіб, які були засуджені судом в період з 1 феврля 2010 року до 1 березня 2014 року. Реабілітації підлягають ті особи, по скаргах яких проти України Європейський суд з прав людини встановив порушення статті 18 Конвенції про захист прав людини і основних свобод (межі пременения обмежень прав). Нагадаємо, що порушення меж використання обмежень прав було встановлено ЕСПЧ у справі Тимошенко".

Обличчя, на яких поширюється дія Закону, вважаються реабілітованими і автоматично оновлені в усіх правах з моменту набуття чинності Закону. Вироки, винесені відносно таких осіб, відміняються судом першої інстанції, який розглядав справу впродовж 10 днів з моменту подачі відповідної заяви.

Закон набуде чинності з дня офіційної публікації.

Нагадаємо, ст. 365 УК, по якій була засуджена Ю. Тимошенко, декриминализирована Верховною Радою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини