Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР рекомендує ліквідовувати Миндоходов

28 лютого 2014, 12:51
230
1
Реклама

Верховна Рада прийняла постанова про вдосконалення діяльності органів прибутків і зборів (проект № 4280). Постановою Кабінету міністрів рекомендується розформувати Міністерство прибутків і зборів України і створити відповідні центральні органи виконавчої влади у сфері податкової і митної політики.

Функції по адмініструванню ЕСВ знову повернуться до Пенсійного фонду, Податкова служба буде підпорядкована Міністерству фінансів, а Держмитслужба стане окремим відомством.

Після того, як Кабмін прийме рішення про ліквідацію, необхідно буде розробити і внести ряд змін для приведення чинного законодавства у відповідність.
Нагадаємо, про розформування Миндоходов учора з трибуни ВР заявив Прем'єр-міністр А. Яценюк: "Мінздох повинний здохнути"!. Відповідно, в новому складі Кабміну немає Міністра по прибутках.

Між тим, ініціативу ліквідації Миндоходов підтримують далеко не усі фахівці на ринку. Зокрема, аудитор Олена Макеева у своєму коментарі ЮРЛИГЕ відмічає:

"Сьогодні знову говорять про необхідність реформувати Міністерство прибутків і зборів : податкову частину віддати Міністерству фінансів, митницю виділити до окремого міністерства, а єдиний соціальний внесок повернути Пенсійному фонду. Йдеться про децентралізацію управління адміністрування податків і зборів. Знову буде багато різних міністерств і відомств, багато начальників і, відповідно, багато бажаючих бачити бізнес маріонетками, заручниками виконання бюджету країни. Децентралізація управління податковою системою вплине на швидкість руху потоків інформації між різними міністерствами. Відповідно, знову з'являться письмові запити, перехресні перевірки, відсутність єдиних стандартів процедур контролю, різночитання і конкуренція між міністерствами, хто краще виконав свою частину плану.

Мені складно сьогодні зрозуміти і тим більше підтримати ці реформаторські ідеї. Ламати - не будувати. На мій погляд, сьогодні потрібно думати про економіку країни. Про те, як вчасно виплатити пенсії, зарплати державним службовцем, як підтримати малий і середній бізнес, який зупинився. Дуже хочеться вірити в те, що держава почне допомагати бізнесу. Тільки в цьому випадку бізнес почне чесно платити податки. Рецептів успіху у світовій історії вистачає. Головне - не придумувати свій велосипед, бізнес цього не оцінить".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини