Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 27.02 і анонси на сьогодні

28 лютого 2014, 08:30
146
0
Реклама

Учора 27 лютогоВерховна Рада України призначила Прем'єр-міністром України Арсенія Яценюкаа також ствердила склад нового Кабінету міністрів і його Програму діяльності. "Я не обіцяю покращення ні сьогодні, ні завтра"- заявив А. Яценюк.

Перед цим депутати після бурхливого обговорення прийняли в цілому пакет законів стосовно органів виконавчої влади, зокрема, Закон про Кабмін.

Також парламент підтримав застосування індивідуальній амністії (оскільки аналогічна постанова виявилася сумнівною юридично)у ухваленому Законі приведений список з 28 політв'язнів. Крім того, ВР внесла правку відносно відміни Закону № 2592 - VI про конституційну реформу 2010 року, і призначила в деяких містах вибори мерів на 25 травня.

Координаційний центр по наданню правової допомоги ініційовано створення органу, який здійснював би громадський нагляд за системою безкоштовній правовій допомозі. А Мінюст ствердив стандарти якості безкоштовної правової допомоги. у свою чергу, Укргосреестр заперечує чутки про захоплення архівів.

Депутати ВР Кримуприсутні на сесійне засідання в захопленому озброєними людьми будівлі парламенту, проголосували за проведення референдуму про статус Криму, він відбудеться 25 травня 2014 року. Депутати також виразили недовіру главі Радміну Анатолію Могилеву, звільнили його від обов'язків глави уряду, і призначив прем'єр-міністром лідера партії "Російську єдність" Сергія Аксенова.

На ЮРЛИГЕ опубліковано інтерв'ю з аудитором про реалії і перспективи українського аудиту; нова стаття у блозі К. Глоби "Політико-соціальний аспект сучасного досвіду безпосереднього народовладдя"; думка юриста про суперечливу правову природу постанови Верховної Ради стосовно повернення до Конституції-2004.

Читайте також репортаж за результатами прес-конференции відносно розгляду справ в Міжнародному карному суді в Гаазі.

Сьогодні, 28 лютогозасідання ВР заплановано з 10:00.

А в 15:00 за київським часом в Ростове-на-Доні запланована прес-конференція Віктора Януковича - про це повідомили учора російські ЗМІ. До речі, юрист прокоментував "надзвичайний Указ Президента"який учора був поширений в Інтернеті.

Що набули чинності 28 лютого:

Закон від 21.02.2014 № 743 - VII про амністію майдановцев;
Закон від 21.02.2014 № 746 - VII про внесення змін до УК і КПК;
Порядок перевірки нотаріусів (наказ Мінюсту від 17.02.2014 № 357/5);
Порядок проведення аукціонів з продажу майна збанкрутілих держпідприємств (наказ від 22.01.2014 № 17);
Наказ Миндоходов про зразкових платників (від 31.12.2013 № 896);
і багато інших документи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини