Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лутковская хоче відмінити заборону на побачення з адвокатом для ув'язнених, що перебувають в карцері

27 лютого 2014, 16:30
193
0
Реклама

За результатами реалізації національного превентивного механізму в 2013 р. працівниками Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини підготовлені пропозиції про внесення змін до Карно-старанний кодекс України і Закон "Про попереднє укладення".

Валерія Лутковская виносить на громадське обговорення законопроект відносно порядку змісту узятих під варту осіб і відбуття покарання засуджених.

Згідно з проектом засудженим до арешту надається право отримувати щомісячно короткострокове і один раз в три місяці тривале побачення, а також отримувати посилки (передачі) і бандеролі без обмежень.

Змінами в ст. 93 Кодекси встановлено, що засуджений до позбавлення волі відбуває увесь термін покарання в одній виправній або виховній колонії, як правило, в межах адміністративно-територіальної одиниці відповідно до його місця проживання до засудження, чи місцем постійного проживання його близьких родичів.

Також пропонується відмінити заборону на побачення з адвокатами для засуджених до позбавлення волі під час їх змісту в дисциплінарному ізоляторі, карцері або приміщенні камерного типу (поодинокій камері).

З метою гуманізації порядку відбуття покарання неповнолітніми у виховних колоніях пропонується внести зміни в ст. 145 Кодексу, зменшивши максимальний термін стягнення у вигляді приміщення в дисциплінарний ізолятор до 5 діб, враховуючи, що згідно із Законом "Про попереднє укладення" неповнолітні особи, узяті під варту,, вимоги режиму, що злісно порушують, можуть бути поміщені в карцер на строк до 5 діб.

Змінами в ст. 151 Кодексу пропонується встановити, що засудженим до довічного позбавлення волі надається право отримувати один раз в місяць короткострокове побачення і один раз в три місяці тривале побачення з близькими родичами. Тривалі побачення можуть надаватися і дружинам, які проживали однією сім'єю, але не знаходилося в шлюбі, за умови, що у них є спільні неповнолітні діти.

Закон про попереднє укладення пропонується доповнити положенням, що лікування осіб, узятих під варту, хворих заразливими формами туберкульозу здійснюється протитуберкульозними установами.

Також встановлюється, що особи, узяті під варту, можуть отримувати посилки і бандеролі без обмеження їх кількості.

Згідно проекту відповіді на заяви, скарги і листи адміністрація вручає особам, узятим під варту, під розписки, які додаються до їх особистих справ, а не ознакомляет їх зі змістом листів, як це встановлено зараз.

З текстом законопроекту можна ознайомитися по посиланню.

Усі пропозиції можна присилати до 10 березня 2014 за адресою: fedoruk@ombudsman.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини