Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прем'єр-міністром призначений Арсеній Яценюк

27 лютого 2014, 14:52
175
0
Реклама

Верховна Рада України 371 голосами схвалила призначення Прем'єр-міністром України Арсенія Яценюка. Ця кандидатура була запропонована новоствореною парламентською коаліцією і внесена на голосування спікером парламенту (проект постанови № 4302).

При виступі з трибуни А. Яценюк повідомив, що доки немає точних даних про стан Держбюджетуале відомо, що держскарбниця розікрадена і порожня. Так, держборг складає 75 млрд доларів (за час президенства В. Януковича виріс в два рази), золотовалютний резерв уменбшился на 20 млрд доларів і зараз складає близько 15 млрд, а на єдиному казначейському рахунку - всього 4,3 млн грн. В планах - залучення засобів МВФ і тому подібне

Украина стане частиною ЄС, а Крим залишиться частиною Українипообіцяв А. Яценюк.

Зараз першочергове завдання уряду - це забезпечення безпеці громадянвідмітив Прем'єр. Крім того, розповів про плани боротьби з корупцієюзокрема, шляхом люстрації. Для цього планується створення Національного антикорупційного бюро.

"Я не обіцяю покращення ні сьогодні, ні завтра"- заявив А. Яценюк, а новий Кабмін позначив як "уряд політичних камікадзе".

Також Прем'єр повідомив про ліквідації Міністерства по прибутках і зборах : "Мінздох повинний здохнути"!.

В цілому ж рішення уряду будуть непопулярними (стосовно субсидій, тарифів, державних програм), попередив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що ВР сьогодні ухвалила Закон про Кабмін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини