Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР запропонували врегулювати застосування індивідуальної амністії

27 лютого 2014, 09:43
277
0
Реклама

Група депутатів зареєструвала законопроект № 4271 про внесення змін до Закону "Про застосування амністії в Україні" (відносно повній реабілітації політв'язнів).

Відмітимо, цей проект вже був схвалений і рекомендований до прийняття парламентом Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Проектом встановлюється, що Верховна Рада України має право ухвалити закон про амністію як відносно певної категорії осіб, так і відносно конкретно певної особи (індивідуальна амністія). Терміни звільнення осіб згідно із законом про індивідуальну амністію встановлюється в такому законі.

Крім того, на випадки індивідуальної амністії не поширюється ряд обмежень властивих "звичайній" амністії в частині того, до кого не може застосовуватися амністія, що може бути передбачено Законом про амністію та ін.

У законопроекті також приведений список з 28 чоловік, яких пропонується звільнити негайно, застосувавши до них повну індивідуальну амністію.

Нагадаємо, А. Турчинов учора підписав новий Закон про "амністію" протестуючих, а раніше ВР прийняла постанову про звільненні політв'язнів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини