Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судді і депутати житимуть на одну зарплату?

27 лютого 2014, 09:15
212
13
Реклама

"Порушуючи вимоги Конституції чинне законодавство України, регламентуючи питання статусу членів Кабінету Міністрів, народних депутатів України, суддів і держслужбовців, наділяє їх занадто великою кількістю пільг і привілеїв, які безпосередньо не пов'язані із здійсненням їх повноважень"- відмічає народний депутат В. Мошенский.

Депутат днями зареєстрував проект Закону про відміну необгрунтованих пільг і привілеїв для членів Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, суддів і державних службовців (№ 4258).

Згідно з проектом за виконання посадових (службових) обов'язків членам Кабміну, нардепам, суддям і держслужбовцям, грошова винагорода виплачується виключно у вигляді встановленої зарплати без надбавок, нарахувань і премій у розмірах, що передбачаються для кожної категорії вказаних осіб держбюджетом України на поточний рік .

Законами України не можуть бути передбачені особливі умови пенсійного забезпечення вище вказаних осіб.

Передбачається, що засоби, отримані від відміни таких пільг, спрямовуються на фінансування захищених витрат держбюджету, соціальний захист і соціальне забезпечення громадян і погашення заборгованості по зарплаті.

Нагадаємо, у ВР зареєстрований проект постанови ВР згідно з яким припиняється до 1 січня 2015 р. дія положень законів відносно права депутатів, членів Кабміну, суддів, працівників прокуратури і ОВД на премії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини