Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 26 лютого

27 лютого 2014, 08:30
167
0
Реклама

Учора, 26 лютогов.о. Міністра внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив подробиці стосовно свого наказу о ліквідації спецпідрозділу "Беркут". Планується розслідувати діяльність цього підрозділу, покарати винних. Беркутівців аттестируют упродовж найближчих 10-15 днів. У результаті буде створено нове підрозділ - з іншими функціями і філософією.

И. о. Президента України, спікер ВР Олександр Турчинов учора займався рокіровкою посад в Адміністрації Президента (зокрема, призначений в.о. глави АПУ), прийняв обов'язки Верховного Головнокомандувача, а також підписав два закони - про "амністію" протестуючих і відносно імплементації в національне законодавство положень ст.19 Конвенції ООН проти корупції.

Генпрокуратура заявилащо почала карне виробництво по фактах організації умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності в Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року. В. Ф. Януковичу, А. П. Клюеву, В. П. Пшонке, В. Ю. Захарченко, О. Г. Якименку, С. М. Шуляку і іншим особам оголошено про підозру. Нагадаємо, що Печерський районний суд м. Києва виніс постанову про затримання екс-президента.

Між тим, у прес-службі омбудсмана повідомилищо здійснюють постійний моніторинг дотримання прав дітей у зв'язку з суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні. Як свідчать результати моніторингу, під час масових акцій відбувалися безпідставні затримання дітей і спричинення ним тілесних ушкоджень працівниками правоохоронних органів.

Оголошений 5-й конкурс по відбору "безкоштовних" адвокатів. Заяви і документи кандидати можуть подавати з 28 лютого по 28 березня 2014 року включно.

Телекомпалата виступила проти відключення російських каналів. Ініціатива про обмеження, вважають в ТПУ, виглядає як точне повторення дій попередньої влади про заборону поширення незалежних медіа.

Серед нових законотворчих ідей нардепів: планується заощадити на витратах на Евробаскет-2015 і премії; майдановцам пропонують надати статус учасників бойових дій; запропоновано проводити експертний аналіз нових законів України на предмет їх відповідності законодавству ЄС; зміни в порядок реєстрації заяв про карні правопорушення.

Нова парламентська більшість має намір розформувати Миндоходов і зборів Україниповідомила нардеп Олександра Кужель. За її словами, функції по адмініструванню ЕСВ знову повернуться до Пенсійного фонду. Податкова служба буде підпорядкована Міністерству фінансів. А Держмитслужба стане окремим відомством.

Сьогодні, 27 лютогопланується затвердити склад нового Кабміну - ВР повинна почати роботу в 10:00.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини