Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Потерпілим майдановцам пропонують надати статус учасників бойових дій

26 лютого 2014, 15:35
165
8
Реклама

Учора, 25 лютого, було зареєстровано два законопроекти про внесення змін до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" відносно потерпілих під час мирних акцій протесту.

Проектом № 4267авторства Роман Илыка, пропонується віднести до учасників бойових дій осіб, постраждалих під час мирних акцій протесту впродовж листопада 2013, - лютого 2014.

Крім того, нардеп також пропонує визначити, що до інвалідів війни відносяться також інваліди з числа осіб, постраждалих під час мирних акцій протесту впродовж листопада 2013, - лютого 2014 і що стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язані з участю в них.

Проектом № 4267-1, авторства Валерія Сушкевича і Павла Розенко, визначено, що до інвалідам війни відносяться також інваліди з числа осіб, що стали інвалідами внаслідок поранення або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях цивільного протесту, що тривали в Україні впродовж листопада 2013 року - лютого 2014. Зв'язок поранення або інших ушкоджень здоров'я з участю у вказаних масових акціях цивільного протесту в Україні встановлюється за результатами медичної експертизи в порядку, визначеному Кабміном.

Крім того, проектом передбачені зміни в ст. 10 Закону, згідно з якими дія Закону також поширюється на сім'ї осіб, загиблих або померлих внаслідок поранення, контузії або каліцтва, інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях цивільного протесту, що тривали в Україні впродовж листопада 2013 року - лютого 2014, а також внаслідок захворювання, пов'язаного з участю у вказаних масових акціях цивільного протесту в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини