Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правові підсумки 25 лютого : парламентські рішення і адвокатський бунт

26 лютого 2014, 08:30
278
3
Реклама

Учора, 25 лютого, Верховна Рада з ранку до обіду провела пленарне засідання. Першочергово, депутати уповноважили в.о. Президента України, голови ВР Олександра Турчинова на підписання законів України, прийнятих з 21.02.2014, - на період здійснення відповідних повноважень.

Після тривалого обговорення проекту постанови ВР все ж не змогла відновити Волкова на посаді судді ВСУ. Депутати двічі голосували за цей проект, але потрібну кількість голосів не було набрано. У результаті за пропозицією автора проекту Н. Катеринчука документ був відправлений на доопрацювання.

Також ВР схвалила проект Заяви до Міжнародного карного суду про визнання юрисдикції суду відносно тих злочинів проти людяності, які були здійснені в час мирний акцій протесту. Окрім Януковича, в Заяві вкажуть Захарченко і Пшонку, а перелік інших посадовців буде вказаний пізніше, в додатку.

На завершення засідання були призначені позачергові місцеві вибори в Києві (вибори Київського міського голови і депутатів Київської міської ради) на воскресінні, 25 травня 2014 року.

А сформувати Кабмін депутати повинні в четвер, 27 лютого. Якщо знадобиться, спікер призвав депутатів вести консультації навіть вночі. До четверга 10:00 Рада зробила перерва. Склад нового уряду - в процесі узгодження з Радою Майдану. По середовищах традиційно проводиться засідання Кабінету міністрів, але ймовірно, сьогодні його не буде.

Переломним видався день 25 лютого для адвокатського співтовариства. Група адвокатів підписала Акт недовіри до керівництва адвокатури (читайте детальніше)а саме - главі Національної асоціації адвокатури України Лідії Изовитовой, голові ВКДКА Валентину Загарие і замголови НААУ і Ради адвокатів України Валентину Гвоздию. Адвокати зібралися в Києві за адресою Ярославська, 6 (приміщення НААУ), куди приїхав В. Загарияякий в результаті подав у відставку. Також дивитеся наш фоторепортаж з місця подій.

Активне обговорення читачів ЮРЛИГИ викликала публікація про законопроектірозробленому Асоціацією власників зброї, які пропонують закріпити в Конституції право усіх громадян вільне володіння вогнепальною зброєю. Також пропонується ввести загальну військову повинність (незалежно від підлоги, політичних, релігійних і інших переконань).

Серед законотворчих ініціатив депутатів : пропонується провести восени місцеві вибори; боротися з наслідками "совєцької" окупації; звільнення від сплати податкових санкцій у зв'язку з подіями на Майдані; на період розробки нового Закону - припинення діяльності КСУ.

Учора набули чинності наказ Миндоходов № 26 про затвердження Положення про реєстрацію платників ПДВ; Правила здійснення діяльності у сфері телекомунікацій (діяльність по наданню послуг доступу до Інтернету)затверджені рішенням НКРСИ № 803; зміни Положення про діяльність депозитарних установ по зберіганню активів інституційних інвесторіввнесені рішенням НКЦБФР № 2995 і багато інших документи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини