Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано уточнити поняття національного аудіовізуального продукту

25 лютого 2014, 17:24
300
0
Реклама

Нардепы-свободовцы И. Мирошниченко і А. Мирний подали у ВР законопроект № 4143 відносно визначення поняття національного аудіовізуального продукту і наповнення ним теле-и радіоефірів.

Передбачається внести зміни Закон "Про телебачення і радіомовлення" і визначити, що національний аудіовізуальний продукт - це вироблювані фізичними або юридичними особами України телерадіопрограми, фільми, аудіовізуальні твори, які транслюються, озвучуються або переводяться українською мовою на 100 % (в т.ч. синхрони та ін.).

Зараз визначається просто як програми, фільми, аудіовізуальні твори, вироблювані фізичними або юридичними особами України. На думку депутатів, це не розкриває точного поняття національного аудіовізуального продукту, адже досить часто транслюється на недержавній мові.

Також пропонується слова "програми українського виробництва" замінити словами "національний аудіовізуальний продукт", адже в Законі не визначено, які саме програми слід включати в програми українського виробництва.

Внесення відповідних змін, на думку авторів проекту, забезпечить наявність 100 % національного аудіовізуального продукту в інформаційному просторі, що сприятиме культурному і духовному розвитку українців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини