Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати пропонують Изовитовой і Гвоздию піти у відставку

25 лютого 2014, 15:47
782
29
Реклама

В той час, коли в країні відбувається зміна влади, схожі явища зараз і в адвокатському співтоваристві. Так, група адвокатів підписала Акт недовіри до керівництва адвокатури, а саме - главі Національної асоціації адвокатури України Лідії Изовитовойголові ВКДКА Валентину Загарие і замголови НААУ і Ради адвокатів України Валентину Гвоздию.

Адвокати зібралися в Києві за адресою Ярославська, 6 (приміщення НААУ) з метою зачитати цей Акт недовіри керівникам адвокатури. Валентин Загария, який приїхав до адвокатів, вислухавши їх аргументацію, написав заяву про усунення його з посади голови ВКДКА (дивитеся відео - В. Загария подав у відставку).

Зараз адвокати чекають пані Изовитову і пана Гвоздия, щоб зачитати їм цей Акт.

ЮРЛИГЕ вдалося поговорити з адвокатом Тетяною Козаченкояка знаходиться на місці подій.

Невдоволення з боку адвокатів назрівало вже давно, але останньою краплею, за словами пані Козаченко, стали дії керівництва відносно справи Віктора Смалия і останніх подій в країні.

Отже, в перших, вищезгадані особи були байдужими до справи адвоката В. Смалияякий був побитий, затриманий, заарештований, незаконно поміщений в місця позбавлення волі на підставі явно сфальсифікованих документів. Особливе обурення адвокатів викликало вибачення, які принесла Л. Изовитова судді у зв'язку з діями В. Смалия.

Крім того, відмічає Т. Козаченко, пан Загария опублікував своя думка відносно Законів 16 січня буквально через декілька хвилин потім голосування по них.

За 3 місяці акцій протесту адвокати, які сиділи в судах, в СІЗО, бачили усі порушення прав людини і неодноразово зверталися за допомогою, але керівництво адвокатури знаходилося в стороні від подій в країні.

Т. Козаченко говорить, що свого часу більше 400 адвокатів підписали петицію до НААУ, на яку не було реакції. "Але зараз ми сидимо на Ярославській, 6 і сидітимемо до тих пір, поки вони не приїдуть. Тут люди діють спільно"- резюмує адвокат.

Також дивитеся фоторепортаж з місця подій.

></p></td></tr><tr valign=

Заява В. Загарии (фото Т. Козаченко)

У своєму зверненні до керівництва адвокати також згадують висновок Ради адвокатур і юридичних асоціацій Європи, в якому висловлена пропозиція провести в Україні новий з'їзд адвокатів.

Нагадаємо, Міжнародна комісія юристів запідозрилащо українських адвокатів переслідує їх керівництво.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини