Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутуты вирішили боротися з наслідками "совєцької" окупації

Реклама

Свободовцы зареєстрували проект постанови ВР "Про подолання наслідків совєцької окупації України" (№ 4217) відповідно до якого може бути визнано неприпустимим:

- встановлення і збереження пам'ятників особам, причетним до радянської окупації України, створення комуністичного тоталітарного режиму, до організації і здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні;

- привласнення населеним пунктам, проспектам, вулицям, площам, провулкам, паркам, скверам в населених пунктах України, назви, пов'язані з іменами таких осіб.

Органам місцевого самоврядування буде рекомендовано забезпечити демонтаж таких пам'ятників, а також перейменування населених пунктів, вулиць, площ і т. д.

У разі прийняття постанови Державна архівна служба, МВС, Міноборони, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Генеральна прокуратура повинні будуть проаналізувати архівні документи, що накопичилися за час діяльності органів державної влади і управління колишнього СРСР і УРСР, і забезпечити зняття обмежень на поширення і доступ до конкретної секретної інформації шляхом відміни раніше наданого грифа секретності архівним документам або іншим матеріальним носіям такої інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини