Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується закріпити в Конституції право на вільне володіння вогнепальною зброєю

25 лютого 2014, 10:00
386
20
Реклама

Українська асоціація власників зброї оприлюднила текст законопроекту, яким пропонується закріпити в Конституції України право усіх громадян на вільне володіння вогнепальною зброєю.

Пропонується доповнити ст.27 Конституції нормою про те, що кожен має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла і власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у випадку узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність України.

Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю регулюється відповідним законом і може бути скасована тільки за рішенням суду відносно окремої особи, сказано в законопроекті.

Згідно з документом, узурпація влади - звуження об'єму існуючих конституційних прав і свобод або їх повна або часткова заборона (окрім випадків введення надзвичайного стану або оголошення війни).

Також пропонується ввести в Конституцію загальну військову повинністьскладовою якої стане проходження військової підготовки усіма дієздатними громадянами, незалежно від підлоги, політичних, релігійних і інших переконань.

Джерело: Асоціація власників зброї.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини