Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував на період розробки нового Закону про КСУ припинити діяльність Суду

25 лютого 2014, 09:15
179
0
Реклама

Народний депутат Юрій Одарченко пропонує визнати таким, що втратило силу Закон України "Про Конституційний Суд України" від 16.10.1996 р. № 422/96. Відповідний проект закону зареєстрований 24 лютого під номером 4154.

Крім того, депутат пропонує доручити Комітету ВР з питань правової політики впродовж 3 місяців розробити проект Закону України "Про Конституційний Суд України" з урахуванням необхідності забезпечити законність в діяльності єдиного органу конституційної юрисдикції.

На період до ухвалення нового Закону про КСУ процесуальна діяльність Конституційного Суду України припиняєтьсяусі відкриті виробництва зупиняються, виробництва по представлених конституційних представленнях і зверненнях не відкриваються.

Свою ініціативу депутат пояснює тим, що більшість нинішнього складу КСУ були сформовані за принципом абсолютної особистої лояльності суддів до колишнього Президента України В. Януковичу. Нині існує ризик, що КСУ буде використаний для продовження політичної боротьби шляхом ініціації виробництв відносно неконституційності прийнятих Верховною Радою рішень, спрямованих на налагодження ситуації в державі.

Відмітимо, ВР звільнила суддів КСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини