Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 24 лютого

25 лютого 2014, 08:30
213
0
Реклама

Учора, 24 лютогоАрсеній Аваков повідомив, що Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук Віктора Януковича і ряд інших посадовців. Але офіційно доки інформації про внесення екс-президента в подібну базу немає, на сайті МВС у відповідному розділі пошуку знайти його неможливо.

На сайті Мінюсту було розміщено повідомлення про те, що Міністерство працює в штатному режимі і виконує усі покладені на нього функції. А голова ВСУ і його колеги з вищих спеціалізованих судів звернулися до суддів з приводу роботи в існуючих реаліях.

Активно обговорювався проект, який зареєструвала у ВР нардеп Анжеліка Лабунская (№ 4231), - пропозиція звільнити омбудсмана Валерію Лутковскую. У відповідь на це деякі громадські організації виразили підтримку В. Лутковской.

Зареєстровано два проекти постанов про призначення позачергових виборів у Верховну Раду. Позафракційний депутат Микола Рудьковский пропонує призначити вибори на 26 жовтня 2014 року (проект № 4225). У свою чергу, Віктор Балога вважає необхідним провести позачергові вибори ВР 22 червня 2014 року (№ 4225-1).

Комісія з моралі назвала незаконною стратегічну онлайн-гру "Майдан" (російського виробництва). На думку експертів, характер анонса гри має ознаки пропаганди війни.


У 16:00 почала роботу Верховна Рада і зробила ряд кадрових змін :


- звільнила суддів Конституційного Суду за порушення присяги;

- призначила Уповноваженого ВР по контролю за діяльністю розвідок;

- призначила нового Главу Нацбанку;

- призначила голову СБУа також Генпрокурора;

- звільнила Королівську, Новохатько і ще раз Табачника.

Також депутати вирішили присвоїти загиблим майдановцам звання "Герою Украины"виділили гроші на президентські вибори і вирішили звільнити політв'язнів.

Біля 18:00 спікер оголосив перерву в засіданні, депутати продовжать роботу сьогодні в 10:00.


Сьогодні, 25 лютого, стартує виборчий процес по виборах Президента України. З цього дня починається висунення кандидатів на пост Президента України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини