Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вибори у Верховну Раду можуть провести вже 22 червня

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано два проекти постанов про призначення позачергових виборів у Верховну Раду.

Позафракційний депутат Микола Рудьковский пропонує призначити вибори 26 жовтня 2014 року (проект № 4225). У пояснювальній записці до проекту говориться, що на сьогодні в суспільстві існує консенсус по врегулюванню суспільно-політичної кризи шляхом проведення конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки, яка передбачає розширення повноважень Верховної Ради і органів місцевого самоврядування по формуванню центральних і місцевих виконавчих органів. Після проведення такої реформи, у діючого складу Верховної Ради відсутні делеговані виборцями права виконувати розширені повноваження.

У свою чергу, Віктор Балога вважає необхідним провести позачергові вибори Верховної Ради 22 червня 2014 року (№ 4225-1). Він вважає, що глибока політична криза в Україні привела до втрати довіри громадян до органів влади, існуюче відчуження між владою і народом вимагає негайного рішення. За його словами, найбільш ефективним і швидким рішенням є оголошення парламентом про свій самороспуске і призначення дострокових виборів у Верховну Раду.

Нагадаємо, вибори Президента призначені на 25 травня 2014 року. Крім того, 25 травня можуть провести вибори Київради і міра.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини