Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карну відповідальність за виправдання злочинів фашизму відмінять?

24 лютого 2014, 11:43
1512
4
Реклама

Стаття 463-1 Карного кодексу "Публічне заперечення або виправдання злочинів фашизму, пропаганда неонацистської ідеології, виготовлення і (чи) поширення матеріалів, в яких виправдовуються злочини фашистів і їх посібників" може знову зникнути з УК. Так, відповідний проект закону № 4176 зареєстрував народний депутат Володимир Яворівський.

Нагадаємо, згідно ст. 436-1 за публічне заперечення злочин фашизму передбачений штраф від 500 до 1000 НМДГ або обмеження свободи на строк до 2 років, або позбавлення волі на той же термін.

Депутат вважає, що цю статтю з УК слід виключити, оскільки вона спрямована не лише на боротьбу проти патріотів України і проти викладання історії української визвольної боротьби, а також проти людей, які просто наважаться вголос піддати будь-яким сумнівам хоч би частина інформації, яка пов'язана з фашизмом або неонацисткою ідеологією.

Абсурдність статті 436-1 УК полягає в тому, що у українському законодавстві немає юридичного визначення понять "фашизм" або "неонацизм".

Варто відмітити, що під дію статті 436-1 УК підпадають також члени Комуністичної партії України, які вважають себе спадкоємцями КПРС, оскільки перед Другою світовою війною Радянський Союз активно співпрацював з німецькими фашистами (чи нацистами).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини