Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується створити Пантеон національних героїв

24 лютого 2014, 11:00
201
2
Реклама

З метою увічнення пам'яті видатних діячів України, осіб, які зробили героїчні вчинки в ім'я Українського народу, затвердження європейських традицій в державі, виховання у громадян патріотизму і національної гідності нардепы-свободовцы пропонують створити у м. Києві меморіальний комплекс "Пантеон національних героїв".

Згідно з відповідним проектом постанови № 4215, під комплекс планується виділення земельної ділянки в парку "Аскольдова могила" (урочище на правому березі Дніпра, где, за переказами, похований київський правитель Аскольд, а також інші відомі особи).

Такий Пантеон, роз'яснюють депутати, буде сакральним місцем пам'яті, місцем увічнення пам'яті видатних історичних діячів України, місцем почесних поховань видатних осіб, що зробили героїчні вчинки в ім'я Українського народу.

Відзначається і можливість перенесення в Україну останків національних героїв, які поховані за кордоном, - наприклад, поховання гетьманів Дорошенко і Калнишевского знаходяться в Росії, могила полковника Коновальца розташована в місті Роттердаме (Нідерланди), могила головного отамана армії УНР Петлюры - на паризькому кладовищі Монпарнас і тому подібне

Ідея створити своєрідний пантеон не нова - в 2005 році Президент видав Указ №1333/2005 "Про створення меморіального історико-архітектурного комплексу "Алея видатних діячів України", а Кабмін - розпорядження № 564-р про затвердження плану відповідних заходів. Проте, така алея так і не була створена.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини