Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував перерахувати зарплати парламентарів сім'ям загиблих в протистояннях

Реклама

Позафракційний депутат Антон Яценко зареєстрував у ВР проект постанови про надання допомоги членам сімей загиблих учасників масових акцій цивільного протесту ( № 4173). У разі прийняття, Кабміну буде доручено:

- здійснити заходи по встановленню осіб загиблих учасників масових акцій цивільного протесту, що мали місце впродовж грудня 2013, - лютого 2014;

- забезпечити відкриття рахунків для членів сімей загиблих учасників масових акцій цивільного протесту, що мали місце впродовж грудня 2013, - лютого 2014.

Відповідні служби Апарату Верховної Ради України повинні будуть забезпечити пропорційне перерахування заробітної плати народних депутатів України і виплату, пов'язану з виконанням депутатських повноважень відповідно до закону, за березень 2014 року на рахунки членів сімей загиблих учасників масових акцій цивільного протесту, що мали місце впродовж грудня 2013, - лютого 2014 року.

Перераховані засоби будуть звільнені від оподаткування.

Нагадаємо, 21 лютого ВР прийняла Закон про надання державної допомоги учасникам масових акцій протесту, членам сімей загиблих і потерпілим. Згідно із Законом допомога у зв'язку із смертю члена сім'ї, що брав участь в масових акція протесту, за умови, що смерть безпосередньо пов'язана з участю в таких акціях протесту, складе 1 млн. грн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини