Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підсумки роботи Верховної Ради за 21-22 лютого

23 лютого 2014, 14:51
331
0
Реклама

У суботу Володимир Рыбак написав заява про складання повноважень. Місце спікера зайняв Олександр Турчинов. Окрім цього, тимчасово він буде виконувати повноваження Президента.

Парламент знайшов спосіб повернути в дію Конституцію 2004 року без підпису Віктора Януковича. На сьогодні вже діє редакція Конституції 2004 року з учтом змін 2011 і 2013 роки.

Вирішуючи питання про кадрові призначення Рада визначилася з кандидатурами тимчасовим Міністром внутрішніх справа також тимчасових уповноважених по контролю за діяльністю ГПУ, СБУ і Міноборони.

Оскільки Віктор Янукович так і не подав у відставку, депутати усунули його від виконання повноважень і призначили дострокові президентські вибори, які відбудуться 25 травня.

Парламентська газета "Голос України" встигла опублікувати деякі з прийнятих 21 лютого постанов парламенту.

Новоспечений Спікер Олександр Турчинов доручив уповноваженим органам вжити заходи по недопущенню виїзду за кордон держслужбовців і керівників органів испонительной влади, підозрюваних в здійсненні карних злочинів.

Рада відібрала у Януковича резиденцію "Межигір'я". Проект постанови про повернення урядової резиденції в державну власність підтримало 234 народні депутати.

Також Верховна Рада відмінила закон про конституційну реформу 2010 рокуа також про всяк випадок припинила дія норм скандальних законів від 16 січня.

В ході недільного пленарного засідання також була скасована судова реформаа також дуже гучний закон про регіональні мови.

В ході сесії народному депутатові Олегу Ляшко нарешті вдалося пролобіювати закон про мораторій на закриття лікарень.

Завтра в 16:00 Верховна Рада продовжить свою роботу, запланувавши формування нового складу українського уряду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини