Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Межигір'я" хочуть повернути державі

Реклама

Депутати вирішили повернути резиденцію "Межигір'я" в державну власність. Проект постанови про повернення урядової резиденції "Межигір'я" в державну власність (№ 4189) був зареєстрований нардепами від "В "Свобода" 22 лютого 2014 року.

З дня прийняття постанови майно комплексу відпочинку "Пуща-водиця" урочища "Межигір'я" (урядова резиденція "Межигір'я") буде повернено в державну власність.

У пояснювальній записці йде мова про численні факти порушень законодавства органами державної влади і їх посадовцями, які привели до вилучення з державної власності колишньої державної урядової резиденції "Межигір'я" і фактичної передачі її майна і земельних ділянок в довгострокове користування Віктору Януковичу.

Починаючи з 2007 року, очолюване екс-прем'єр-міністром, а нині - Президентом В. Януковичем уряд почав масштабну схему виведення майна комплексу відпочинку "Пуща-водиця" урочища "Межигір'я" з державної власності. У липні 2007 року уряд передає "Межигір'я" в статутний капітал компанії "Надра України", яка шляхом укладення договорів міни, відчужує передане їй майно на користь ТОВ "МедИнвест Трейд", отримуючи натомість два напівзруйнованих удома в Києві. При цьому згода Наглядової ради НАК "Надра України" по відчуженню усіх об'єктів "Межигір'я" Голові компанії Э. Ставицкому не надавалося.

Вже в листопаді того ж року новим власником майна комплексу відпочинку "Пуща-водиця" урочища "Межигір'я", на підставі укладених договорів купівлі-продажу, стає ТОВ "Танталит", засновниками якої, за інформацією з відкритих джерел, являються наближені обличчя до колишнього керівника уряду. Не дивлячись на те, що Кабмін відмінив передачу НАК "Надра України" вказаного майна, ТОВ "Танталит" придбаває право оренди на 49 років земельної ділянки площею 129 гектарів, на якій розташовано "Межигір'я". У березні 2009 року полягає ще один договір оренди вказаної земельної ділянки, орендарем якої є Янукович. Зміст, підстави і умови укладення вказаних договорів не оприлюдняться.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини