Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада може призначити нового Прем'єр-міністра вже увечері

23 лютого 2014, 10:44
131
3
Реклама

За словами нардепа Микола Томенко, обрання прем'єра станеться у разі, якщо донині "буде сформована коаліція депутатських фракцій".

Він вважає, що до коаліції повинні увійти депутати від фракцій: Батькивщина, УДАР і Свобода, а також "частина депутатів, які вийшли з фракції Партії регіонів".

В той же час, відмічає Томенко, робота над створенням коаліції почнеться тільки сьогодні. "Кандидатури на посаду вам відомі. Це Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк і Петро Порошенко", - відмітив Томенко.

Правова довідка ЛІГА :ЗАКОН:

Cогласно нормам Постанови "Про текст Конституції України в редакції 28 червня 1996 року, зі змінами і доповненнями, внесеними законами України від 8 грудня 2004 роки № 2222, - ІV, від 1 лютого 2011 роки № 2952 - VІ, від 19 вересня 2013 року №586 - VІІ"прийнятого 22 лютого, коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді поточного скликання має бути сформована упродовж 1 місяця з моменту набуття чинності постанови (тобто до 22 березня) і може включати як фракції, так і окремих депутатів.

Згідно Конституції 2004 року кандидатура Прем'єр-міністра висувається коаліцією депутатських фракцій і вноситься до парламенту Президентом. У поточній ситуації фактично в.о. Президента являється спікер паламентатому саме він, швидше за все, і внесе кандидатуру Прем'єр-міністра на розгляд парламентарів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини