Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент звільнив Тимошенко

22 лютого 2014, 13:45
227
1
Автор:
Реклама

Народні депутати проголосували за проект Постанови про виконання міжнародних зобов'язань відносно Юлії Володимирівни Тимошенко (проект № 4166). Нагадаємо, учора був прийнятий Закон про декриміналізацію статей Тимошенко.

У постанові, поданій Арсенієм Яценюком 21 лютого 2014 року, вказано, що Юлія Тимошенко звільняється негайновраховуючи політичну мотивованість її карного переслідування і тюремного укладення, яке встановлене рішенням Європейського суду з прав людини від 30 квітня 2013 по "справі Тимошенко" (№ 49872 /11).

Депутати керувалися ст. 46 Конвенцій про захист прав людини і основних свобод, згідно якої Комітет міністрів Ради Європи є єдиним органом, уповноваженим контролювати виконання рішень Європейського суду з прав людини і встановлювати форми і способи виконання таких рішень.

"Враховуючи, що Рішенням Комітету міністрів Ради Європи, прийнятим на 1186 засіданні 3-5 грудня 2013 року, державі Україна в якості виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі Тимошенко" передбачена необхідність негайного звільнення Тимошенко Юлії Володимирівни, враховуючи фактичну невмотивовану відмову органів судовій і старанній владі України від виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі Тимошенко", що встановлено Рішенням Комітету міністрів ради Європа, прийнятий на 1186 засідання 3-5 грудень 2013 рік
здійснюючи парламентський контроль за виконанням міжнародних зобов'язань України відповідно до пункту 33 частини першої статті 85 Конституцій, ВР ухвалює негайно звільнити Юлію Тимошенко"
- говориться в постанові.

Відмітимо, це перший випадок, коли рішення про звільнення якої-небудь особи від карної відповідальності приймається у формі постанови ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини