Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочатий збір доказів для Чорної книги злочинів

21 лютого 2014, 09:49
193
1
Реклама

Комісія з розслідування і попередження порушень прав людини в Україні початку збір і систематизацію інформації для "Чорної Книги порушень прав людини в Україні". У ній будуть зафіксовані випадки грубих порушень прав людини, здійснених останніми місяцями.

Матеріали Книги готуються відповідно до системи кваліфікації злочинів за статутом Міжнародного карного суду. Інформацію про порушення можна передати Комісіїзаповнивши спеціальну форму за адресою - http://humanrightsua.org/form/ чи відправивши матеріали на dokaz[@]humanrightsua.org.

У Книзі буде зафіксований перелік конкретних злочинів, а уся зібрана інформація про них класифікована по виду протиправного посягання, характеру збитку, суб'єктові правопорушення і іншим критеріям.

"Першочергова задача упорядкування "Чорної Книги" - зафіксувати і узагальнити більше свідчень про порушення прав людини, залучити документи, фото і відеозйомку. Усе це для інформування українських громадян і міжнародного співтовариства" - говорить Голова Громадської комісії з розслідування і попередження порушень прав людини в Україні Володимир Василенко.

Матеріали Книги повинні згодитися українським і міжнародним органам правосуддя, які в майбутньому розслідуватимуть злочини проти людяностідосконалі під час мирних акцій протесту.

Джерело: humanrightsua.org.

Також читайте інтерв'ю з керівником Комісії : Хто і для чого напише Чорну книгу злочинів?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини