Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 20 лютого

21 лютого 2014, 09:00
120
0
Реклама

Учора, 20 лютогоу Києві і регіонах продовжилися протистояння і зіткнення, є жертви. У МВС запевнилищо правоохоронці не застосовували і не застосовуватимуть зброю відносно мирних громадян. Проте, на спроби екстремістів завдати шкоди життю і здоров'ю працівників органів внутрішніх справ міліція реагуватиме.

Пізніше за в.о. Міністра внутрішніх справ В. Захарченко повідомив, що підписав накази - правоохоронцям видано бойова зброяяке буде застосовано відповідно до Закону "Про міліцію". Омбудсман Валерія Лутковская відмітилащо жоден міжнародний стандарт не дозволяє правоохоронцям вести вогонь на поразку для припинення масових безладів.

Юристи опублікували петицію - звернення до військовослужбовців, працівників міліції і інших правоохоронних органів. У петиції відзначається, що не кожен військовий наказ або розпорядження має юридичну силу, свідомо незаконний наказ не є обов'язковим до виконання.

Впродовж дня періодично з'являлися чутки про закриття АЗС, перекривання київських мостів, блокування банківських рахунків і тому подібне. Але НБУ запевнив, що банківська система працює в штатному режимі. При цьому, були проблеми з системою електронного банкинга "Приват-24". Ряд банків учора закрили свої відділення, а також вилучили готівку з банкоматів в місцях озброєних конфліктів в Києві.

У свою чергу, Миндоходов турбувалися із-за блокування протестуючими митних постіва Національний депозитарій попередив про можливі збої у своїй роботі.

Верховна Рада України все-таки зібралася увечері на засідання (хоча ще уранці цього не планувалося) і вночі прийняла постанову (проект № 4158) про засудження застосування насильства, яке привело до загибелі мирних громадян України. На даний момент парламент чекає підписання документу Володимиром Рыбаком.

Також депутати проголосували за роботу Верховної Ради у безперервному режимі. Парламент, поки триває криза, працюватиме щодня, у тому числі і у вихідні дні.

Після цього в Раді оголосили перерву до 10:00 п'ятниці, 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини