Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок організації і проведення конкурсного відбору електронних майданчиків

Реклама

Постановою від 12 лютого 2014 року № 44 Кабмін затвердив Порядок організації і проведення конкурсного відбору електронних майданчиків і операторів електронних майданчиків.

Оператор електронного майданчика має право здійснювати передбачений Законом "Про здійснення державних закупівель" вид діяльності з дати включення такого оператора в Реєстр електронних майданчиків і операторів електронних майданчиків.

Оператор електронного майданчика забезпечує проведення електронних реверсивних аукціонів і повинен мати:

- державну реєстрацію;

- матеріально- технічну базу, яка дозволяє проводити електронні реверсивні аукціони, у тому числі мати електронний майданчик;

- фінансову спроможність (відсутність простроченої заборгованості по кредитах (за наявності) і по сплаті відсотків по кредитах, відсутність простроченої заборгованості по сплаті податків і зборів (обов'язкових платежів), відсутність простроченої заборгованості по виплаті заробітної плати).

Крім того, відносно оператора не має бути збуджене провадження у справі про банкрутство, а також він не повинен знаходитися в процесі ліквідації.

Конкурсний відбір проводиться не рідше чим один раз в три роки. У випадку якщо в Реєстрі залишилися менше трьох операторів електронних майданчиків внаслідок їх виключення згідно частини 3 ст. 39-4 Закони, проводиться додатковий конкурсний відбір.

Оголошення про проведення конкурсного відбору публікується конкурсною комісією на веб-порталі уповноваженого органу за 30 днів до дати проведення такого відбору. Комісія проводить конкурсний відбір за наявності не менше трьох конкурсних заявок.

Термін розгляду конкурсних заявок складає не більше 20 робочих днів.

Підставами для відхилення конкурсної заявки являються:

- представлення учасником конкурсного відбору документів не в повному об'ємі і / або з порушенням вимог законодавства відносно їх оформлення;

- встановлення факту порушення відносно учасника конкурсного відбору провадження у справі про банкрутство або його перебування в процесі ліквідації;

- наявність у учасника простроченої заборгованості по виплаті заробітної плати і / або сплати податків і зборів (обов'язкових платежів);

- невідповідність учасника конкурсного відбору вимогам, вказаним в пункті 11 Порядку;

- невідповідність електронного майданчика вимогам, вказаним в пункті 13 Порядку.

Постанова набуває чинності через 15 днів після затвердження Регламенту електронного майданчика, але не раніше дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини