Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зареєструвати місце проживання дитини можна на підставі заяви про призначення держдопомоги при народженні

Реклама

Наказом від 21 січня 2014 року № 43 МВС внесло зміни в Порядок реєстрації місця проживання і місця перебування фізичних осіб в Україні і зразків необхідних для цього документів.

У відповідності вс змінами реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі спрямованих органами соціального захисту населення даних, які вказав один з батьків дитини або законний представник, з яким проживає дитина, в заяві про призначення посібника при народженні дитини.
Встановлено, що співробітник територіального підрозділу Государственой міграційної служби протягом доби з дня отримання даних :

- реєструє їх в журналі обліку заяв про реєстрацію / зняття з реєстрації місця проживання / перебування особи. Дата реєстрації даних в цьому журналі є датою реєстрації місця проживання новонародженої дитини;

- заповнює зведення про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини і направляє їх адресно-довідковому підрозділу для внесення відомостей про реєстрацію місця проживання одного з батьків дитини або із законних представників, що подали заяву для призначення допомоги при народженні дитини;

- вносить дані про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини в картку реєстрації особи, в адресну карту і у відривний корінець даних, який в п'ятиденний термін повертається у відповідний орган соціального захисту.

Якщо під час обробки даних буде встановлено, що місце проживання одного з батьків дитини або його законного представника не зареєстроване або в реєстрації місця проживання дитини відмовлене, про це негайно повідомляється органу соціального захисту населення.

Нагадаємо, для отримання допомоги при народженні треба пред'явити паспорт або інший документ, удостоверящий особу, свідоцтво про народження дитини і заяву одного з батьків. Детальніше: Набув чинності Закон, що скорочує кількість документів для отримання держдопомоги при народженні дитини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини