Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін хоче упорядкувати нагляд у сфері використання ядерної енергії

20 лютого 2014, 13:01
180
0
Реклама

У парламенті 18 лютого зареєстрований урядовий законопроект № 4156що пропонує внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії.

Заплановано внести зміни до Закону про використання ядерної енергії - заходи державного нагляду розповсюдити не лише на ліцензіатиале і на інші суб'єкти діяльності у сфері використання ядерної енергії, діяльність яких підлягає держрегулюванню, але не ліцензується або ліцензується, але на момент державного нагляду суб'єкти ще не стали ліцензіатами.

Також запропоновані зміни в ст.171 Закону дозвільної діяльності у сфері використання ядерної енергії, що стосуються примусового виконання рішень головного держінспектора по ядерній і радіаційній безпеці України або його заступників про накладення штрафів у разі невиконання цих рішень суб'єктами діяльності у сфері використання ядерної енергії добровільно. Передбачається, що відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов ліцензії і іншого документу дозвільного характеру настає, якщо це заподіяло або могло заподіяти збиток здоров'ю людей або природному довкіллю.

За переконанням розробників проекту, його прийняття поспособствовует впорядкуванню державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, а значить, підвищенню рівня ядерної і радіаційної безпеки.

Читайте також: Держнагляд у сфері використання ядерної енергії повинен здійснюватися відповідно до порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини