Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС запевняє, що правоохоронці по мирних громадянах не стріляють

20 лютого 2014, 12:13
185
1
Реклама

МВС запевняє, що правоохоронці не застосовували і не застосовуватимуть зброю відносно мирних громадян. Проте, на спроби екстремістів завдати шкоди життю і здоров'ю працівників органів внутрішніх справ міліція реагуватиме згідно Закону "Про міліцію".

Згідно ст. 15 вказаного Закону, працівники міліції в якості крайнього заходу мають право застосовувати вогнепальну зброю в наступних випадках :

- для захисту громадян від нападу, загрозливого їх життю і здоров'ю, а також звільнення заручників;

- для відбиття нападу на працівника міліції або членів його сім'ї, якщо їх життю або здоров'ю погрожує небезпека;

- для відбиття нападу на об'єкти, що охороняються, конвої, житла громадян, приміщення державних і громадських підприємств, установ і організацій, а також звільнення їх у разі захоплення;

- для затримання особи, яке застали при скоєнні тяжкого злочину і що намагається сховатися;

- для затримання особи, що чинить озброєний опір, намагається втекти з-під варти, а також озброєної особи, загрозливої застосуванням зброї і інших предметів, загрозливих життю і здоров'ю працівника міліції;

- для зупинки ТС шляхом його ушкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життя або здоров'ю громадян або працівника міліції.

Також працівники міліції  мають право використовувати зброю для подачі сигналу тривоги або виклику допомоги, для знешкодження тваринного, загрозливого життю і здоров'ю громадян або працівника міліції.

Забороняється застосовувати і використовувати вогнепальну зброю при значному скупченні людейякщо від цього можуть постраждати сторонні особи.

При затриманні злочинців або правопорушників або осіб, яких працівник міліції запідозрив в скоюванні злочинів або правопорушень, а також при перевірці документів у підозрілих осіб, працівник міліції може привести в готовність вогнепальну зброю, що є попередженням про можливість її застосування.

Спроба особи, яка затримує працівник міліції з вогнепальною зброєю в руках, наблизитися до нього, скоротивши при цьому визначену ним відстань, або доторкнутися до зброї, надають працівникові міліції право застосувати вогнепальну зброю.

Джерело: МВС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини