Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деяким бюджетникам знову дозволяють закордонні відрядження

20 лютого 2014, 11:39
182
0
Реклама

За ініціативою Міністра освіти і науки Дмитра Табачника Кабміном прийнято рішення про внесення змін, яким дозволяється здійснювати службові відрядження за кордон працівникам бюджетних організацій, зокрема, представникам сфери освіти, науки, культури, спорту.

Нагадаємо, що постановою від 25 грудня 2013 року № 969 Кабмін з метою економного і раціонального використання засобів до 1 січня 2015 року заборонив усі службові відрядження бюджетників (окрім довгострокових відряджень дипломатичних працівників і поїздок делегацій і осіб, визначених актами Президента України, Кабінету міністрів, а також головою Верховної Ради, Прем'єр-міністром, Генеральним прокурором, головою Адміністрації президента, Міністрами закордонних справ, внутрішніх справ, головами СБУ і служби зовнішньої розвідки).

Тепер же обмеження відносно службових відряджень за межу торкатимуться тільки державних службовців і військовослужбовців (за винятком випадків, коли необхідність такого відрядження визначена Першим віце-прем'єр-міністром України, Віце-прем'єр-міністром України).

У Міносвіти відмічають, що внесення вказаних змін забезпечить можливість продовження реалізації міжнародних проектів і програм, наукових і студентських міжнародних обмінів, продовження роботи по підписанню міжнародних договорів, дозволить виконувати зобов'язання за вже діючими угодами і так далі. Також зміни забезпечать розвиток міжнародної наукової і науково-технічної співпраці, позитивно вплинуть на міжнародний імідж України в освітній і науковій сфері.

Джерело: Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини