Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У антитерористичній операції візьмуть участь військовослужбовці

20 лютого 2014, 09:23
227
2
Реклама

У зв'язку з рішенням про початок проведення на території України антитерористичної операції Міністерство оборони України зробило офіційну заяву. Так, у відповідність із ст. 5 Закону "Про боротьбу з тероризмом"Міноборони, органи військового управління, з'єднання і військові частини Збройних Сил України забезпечують захист від терористичних посягань об'єктів Збройних Сил України, стрілецької зброї, боєприпасів, вибухових і отруйних речовин, що знаходяться у військових частинах або зберігаються в певних місцях.

Згідно ст. 15 Закону, у районі проведення антитерористичної операції військовослужбовці Збройних Сил України мають право:

- застосовувати відповідно до законодавства України зброю і спеціальні засоби;

- затримувати і доставляти в органи внутрішніх справ осіб, що зробили або здійснюють правопорушення або інші дії;

- перевіряти у громадян і посадовців документи, що засвідчують особу, а у разі відсутності документів - затримувати їх для встановлення особи;

- здійснювати в районі проведення антитерористичної операції особистий догляд громадян, догляд речей, які при них знаходяться, транспортних засобів і речей, які ними перевозяться;

- тимчасово обмежувати або забороняти рух транспортних засобів і пішоходів на вулицях і дорогах.

Передбачені вище заходи здійснюються з дотриманням чинного законодавства і припиняються негайно після завершення антитерористичної операції.

Координацію діяльності суб'єктів, що залучаються до боротьби з тероризмом, здійснює Антитерористичний центр при Службі безпеки України.

Обличчя, що беруть участь у боротьбі з тероризмом, знаходяться під захистом держави.

Непокора або опір законним вимогам військовослужбовців, посадовців, що беруть участь в проведенні антитерористичної операції, спричиняють за собою відповідальність, передбачену законом.

Джерело: Міноборони.

Нагадаємо, учора уранці в Міноборони запевняли, що військовослужбовців Збройних Сил України не використовуватимуть для розгону мітингуючих.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини