Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рибалка схвалив створення комісії ВР по розслідуванню злочинів проти протестуючих

18 лютого 2014, 16:00
135
0
Реклама

Сьогодні, 18 лютого, голова Верховної Ради Володимир Рыбак підписав постанову № 730 - VII про створення парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування злочинів проти учасників протестів (проект прийнятий 16 січня 2014 року).

Комісія буде розслідувати протиправні дії правоохоронних органів і окремих посадовцівпосягання на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, що відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 року.

Основні завдання ТСК :
- отримання повної і достовірної інформації про вказані протиправні дії;
- встановлення конкретних осіб, винних в організації силового розгону мирних демонстрацій, побитті громадян, нападах на журналістів і перешкоді їх професійної діяльності;
- підготовка і напрям відповідних матеріалів в Генеральну прокуратуру України з метою притягнення до відповідальності вищезгаданих осіб.

Очолив ТСК народний депутат від "Батькивщины" Геннадій Москальйого заступником призначений нардеп від ПР Олена Бондаренко. Також у складі комісії - народні депутати Євгеній Балицкий, Володимир Малышев і Іван Мирний (ПР), Олег Медуница ("Батькивщина"), Микола Паламарчук (Удар), Олег Махницкий ("Свобода"), Василь Самойленко (КПУ), Сергій Мищенко (позафракційний).

Термін діяльності комісії - 1 рік з дня прийняття постанови, звіт про виконану роботу планується заслуховувати на пленарному засіданні Верховної Ради не пізніше 6-місячного терміну з дня прийняття постанови.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини