Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У прикордонних областях створюватимуться вільні економічні зони

18 лютого 2014, 09:36
165
0
Реклама

На Закарпатті і на півдні України можливе створення вільних економічних зон (СЭЗ) промислового типу. Про це в ході брифінгу заявив перший замміністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта. Таке рішення, за його словами, сприятиме залученню в Україну великих інвесторів, зацікавлених в скороченні часу логістики, здешевленні своєї продукції за рахунок дії особливих режимів на території.

Експерти відмічають, що СЭЗ як економічний інструмент може забезпечити залучення передових технологій в регіон, активізувати економіку за рахунок приходу іноземного капіталу, вступу валютних активів, що, у свою чергу, приведе до збільшення валютних запасів країни.

Урядові аналітики уточнюють, що впровадження СЭЗ має бути засноване на экспортоориентированной моделі. Крім того, створення зон має бути забезпечене в тих регіонах, в яких існують довготривалі інвестиційні проекти. В той же час обов'язкова умова формування зони вільної торгівлі - близькість до межіза рахунок чого інвесторам легше завозити сировину або товари і вивозити їх.

Мінекономрозвитку вже розробило законопроектяким пропонується розширити можливості по створенню вільних митних зон промислового типу, відмовившись від прив'язки до території вільних економічних зон. Законопроект обнародуваний на сайті Міністерства для публічного обговорення.

Зараз фахівці Мінекономрозвитку також працюють над механізмом державної реєстрації інвестиційних проектів і проектних пропозицій для підприємців.

Джерело: Инфобюллетень КМУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини