Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович доручив Кабміну зайнятися проектом про гарантії безпеки суддів

12 лютого 2014, 16:25
150
1
Реклама

Президент України Віктор Янукович сьогодні доручив Генеральному прокуророві Віктору Пшонке до 12 березня 2014 р. доповісти про вжиття вичерпних заходів по забезпеченню проведенню в найкоротші терміни розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області А. Лободенко, встановлення осіб, винних в скоєнні цього злочину, і залучення їх до карної відповідальності відповідно до закону.

А ось Кабміну Президент доручив забезпечити супровід у Верховній Раді України законопроекту відносно посилення гарантій безпеки суддів і членів їх сімей.

Відмітимо, що ряд норм відносно захисту суддів були передбачені в скасованому Законі № 721 - VII від 16 січня 2014 р. Зокрема, цим Законом був встановлений заборона на розголошування відомостей про місце проживання судді і інших особистих відомостей, окрім випадків, передбачених законом, і тільки в інтересах національної безпеки і прав людини або з відома судді.

Крім того, згідно із Законом судді надавалося право на забезпечення засобами захисту і мобільними пристроями сповіщення об небезпеки, які йому надаються органами внутрішніх справ, а також на устаткування житла охоронною і протипожежною сигналізацією за рахунок засобів держбюджету.

Нагадаємо, сьогодні ВССУ звернувся до Верховної Ради України і настоює на необхідності внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" і інших процесуальних законів відносно додаткових заходів захисту безпеки і посилення гарантій незалежності суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини