Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На керівних постах в органах держвлади буде не менше 40 % жінок?

12 лютого 2014, 09:14
237
4
Реклама

Народний депутат Тетяна Слюз зареєстрованим 10 лютого проектом № 4122 запропонувала внести зміни в ст. 16 Закону "Про забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків".

Проектом встановлюється, що на керівних посадах в органах державної влади і органах місцевого самоврядування повинні знаходитися не менше 40% жінок.

Пані Слюз стверджує, що в Україні занадто низький відсоток жінок, що знаходяться на керівних постах. Так, з 447 народних депутатів сьомого скликання тільки 43 жінки, тобто менше 10 %, серед депутатів обласних рад - 12 %, райрад - 23 %, міських рад - 28 %, сільських і селищних рад - близько 50 %. Також Т. Слюз в пояснювальній записці відмічає, що можна було б ввести квоти при призначенні на керівні посади за ознаками підлоги, а також практикувати "гендерний баланс": коли керівник - жінка, а її заступник - чоловік, або навпаки.

Відмітимо, 10 лютого також був зареєстрований проект постанови ВР № 3411/П, в якому рекомендується парламенту прийняти за основу проект № 3411, що встановлюєщо у виборчому списку партії має бути не більше 70 % однієї підлоги. Нагадаємо, раніше депутатами також пропонувалосящо кількість кандидатів тієї підлоги, яка в списку представлена в меншості, повинна складати не менше 35 % від загальної кількості. Минсоцполитики у свою чергу пропонувало введення 30 % гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах до парламенту і місцевих рад.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини