Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати придумали, як поліпшити положення споживачів і постачальників електроенергії

Реклама

Народні депутати Ігор Мирошниченко і Олександр Мирний подали законопроект № 4106 Про внесення змін до Закон "Про електроенергетику" (відносно поліпшення положення споживачів і постачальників електричної енергії).

Так, пропонується встановити, що енергопостачальники несуть відповідальність перед споживачами електроенергії у разі переривання електропостачання з вини енергопостачальника у розмірі двократної вартості недоотпущенной електроенергії, якщо об'єм недоотпущенной електроенергії перевищує 10% від договірної величини (згідно з умовами договору на постачання електричної енергії).

Законопроектом також пропонується внести зміни в ст. 26 Закону, згідно з якими, споживач, у разі споживання електроенергії, що не перевищує договірну величину більш ніж на 10 %, звільняється від сплати енергопостачальникам двократної вартості різниці фактично спожитої і договірної величини. Аналогічним чином пропонується врегулювати положення частини 7 ст. 26 Закону про перевищення договірної величини потужності менше, ніж на 10 %.

Крім того, пропонується доповнити Закон новою нормою, яка дозволить споживачам електрики у разі переплати за її споживання зараховувати сплачену суму в якості передоплати за наступний розрахунковий період.

Депутати відмічають, що нині між постачальниками і споживачами електроенергії виникають спори відносно штрафних санкцій за перевищення договірних об'ємів споживання. "Положення ст. 24, 26 Закону суперечать засадничим принципам і принципам цивільно-правових стосунків і викликають обурення серед споживачів, оскільки є несправедливими і економічно необгрунтованими, що гальмує розвиток правовідносин у сфері електроенергетики"- вказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини