Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готелі, що належать ФОП, не підлягають оцінці на відповідність певної категорії

Реклама

Правові підстави для проведення процедури оцінки готелю, власником якого є фізособа-підприємець, на відповідність певної категорії і видачі посвідчення про встановлення відповідної категорії відсутні. Про це йде мова в листі Державного агентства по туризму і курортам від 27 січня 2014 р. №260/60/2-14.

Роз'яснено, що згідно ст. 1 Закону "Про туризм" готель - це підприємство будь-якої організаційно-правової форми і форми власності, яке складається з шести і більше номерів і надає готельні послуги з тимчасового проживання з обов'язковим обслуговуванням.

Відповідно до ст. 62 Господарського кодексу підприємство - це самостійний суб'єкт господарювання, створений компетентним органом державної влади або органом місцевого самоврядування, або іншими суб'єктами для задоволення громадських і особистих потреб шляхом систематичного здійснення виробничої, науково-дослідної, торгової, іншій господарській діяльності.

Підприємство, якщо законом не встановлене інше, діє на підставі статуту або модельного статуту. Підприємство є юридичною особою, має відособлене майно, самостійний баланс, рахунки в установах банків, друк зі своїм найменуванням і ідентифікаційним кодом.

Порядок встановлення категорій готелям і іншим об'єктам, призначеним для надання послуг з тимчасового розміщення (проживанню) затверджений постановою Кабміну від 29 липня 2009 року № 803. Відповідно до пункту 4 Порядки готелям встановлюються категорії:

- п'ять зірок;

- чотири зірки;

- три зірки;

- дві зірки;

- одна зірка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини