Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширений перелік фінансових послуг

Реклама

9 лютого 2014 року набув чинності Закон 643 - VIIякий був прийнятий Верховною Радою 10 жовтня 2013 року і уточнює перелік видів фінансових послуг.

Відповідно до змін, внесених в Закон "Про фінансові послуги і державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі - Закон), до фінансових послуг відносяться:

- управління майном для фінансування об'єктів будівництва і / або здійснення операцій з нерухомістю відповідно до Законом "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла і операціях з нерухомістю";

- операції з іпотечними активами з метою емісії іпотечних цінних паперів;

- банківські і інші фінансові послуги, що надаються відповідно до Законом "Про банки і банківську діяльність".

Також встановлено, що фінансові послуги, надання яких передбачається іншими законами, підлягають включенню в перелік, певний ч.1 ст. 4 Закони. Надання фінансових послуг, не включених у вказаний перелік, забороняється.

Органи, що здійснюють державне регулювання ринків фінансових послуг згідно ст. 21 Закону, можуть приймати в межах своїх повноважень рішення:

1) про приналежність операцій, здійснюваних на ринках фінансових послуг, до певного виду фінансових послуг, визначених частиною першої ст. 4 Закони;

2) про визначення операції як фінансової послуги, відсутності такої фінансової послуги серед видів фінансових послуг, передбачених переліком, визначеним частиною першої ст. 4, і замкнете надання вказаної послуги.

Фінансові установи, які на день набуття чинності Закону 643 - VII мали ліцензії (дозволи) на здійснення діяльності за поданням фінансових послуг, можуть здійснювати таку діяльність згідно з вказаними ліцензіями (дозволам).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини