Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я планує вилікувати українців від депресії

10 лютого 2014, 12:47
238
4
Реклама

Робочою групою за участю провідних профільних фахівців медичної галузі розроблений проект наказу Мінохоронздоров'я "Про твердження і впровадження медико-технологических документів по стандартизації медичної допомоги при депресії".

У пояснювальній записці відзначається, що в Україні в останні десятиліття спостерігається ріст випадків непсихотичних психічних розладів, зокрема, депресивних. Так, з 2008 по 2012 рік поширеність депресивних розладів зросла з 65,37 до 73,6 чоловік на 100 тис. населення, а захворюваність - з 8,74 до 9,06 на 100 тис. населення.

Як запевняють розробники, прийняття і забезпечення виконання наказу сприятимуть забезпеченню якості, ефективності і доступу до медичної допомоги пацієнтів з депресією шляхом встановлення єдиних вимог відносно діагностики, лікування і реабілітації таких хворих.

Планується затвердити уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованою) і третинної (високоспеціалізованою) медичної допомоги "Депресія (легка, помірна, важка депресивні розлади без соматичного синдрому або з соматичним синдромом, рекурентний депресивний розлад, дистимия) ", розроблений на основі відповідного адаптованого клінічного керівництва.

При лікуванні депресії використовуватиметься психотерапіязокрема, гіпнотерапія, музична терапія, а також фізичні вправи, йога, акупунктура, терапія за допомогою тварин, масаж. Планується функціонування груп підтримкизастосування ліків рослинного походження і харчових добавок.

Рекурентний депресивний розлад лікуватиметься антидепресантамирозроблена детальна інструкція по їх підбору і застосуванню, враховуючи вік, підлогу, симптоми і тому подібне

Проект
розміщений на сайті Міністерства охорони здоров'я. Пропозиції і зауваження можна направляти впродовж місяця з дня публікації: medstandards@dec.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини