Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував визначити в Законі, хто виконує функції Прем'єра після його відставки

10 лютого 2014, 09:49
157
0
Реклама

Зареєстрований законопроект № 4117 відносно продовження виконання повноважень Прем'єр-міністром України.

Дмитро Шпенов запропонував доповнити ст. 17 Закону "Про Кабінет Міністрів України", встановивши, що у разі відставки Прем'єр-міністра України на період до початку роботи знову сформованого Кабміну він продовжує виконувати свої повноваження.

У разі, якщо Прем'єр-міністр не бажає працювати до початку функціонування нового Кабміну, його повноваження виконує Перший віце-прем'єр-міністр України або віце-прем'єр-міністр України згідно з певним КМУ розподілом повноважень. Прем'єр-міністр також може просити в заяві про відставку покласти виконання своїх повноважень на когось з вище вказаних осіб.

Прем'єр-міністр України може за особистою заявою відмовитися виконувати повноваження на період до початку роботи знову сформованого Кабінету Міністрів України і після прийняття відставки Президентом України.

Відповідно проектом пропонується виключити ч.2 ст. 15 Закону про КМУ, відповідно до якої Прем'єр-міністр України звільняється з посади з дня видання Президентом України указу про відставку Прем'єр-міністра України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини