Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці, що не повідомили про друге громадянство, нестимуть карну відповідальність?

10 лютого 2014, 09:14
484
5
Реклама

Народні депутати А. Бригинец, Л. Емец і А. Павлівський запропонували ввести карну відповідальність за несполучення громадянином України про вступ в іноземне громадянство.

Так, 7 лютого ними був зареєстрований законопроект № 4116яким Карний кодекс доповнюється статтею 111-1.

За непредставлення або несвоєчасне представлення повнолітнім громадянином України, який добровільно вступив іноземне громадянство (підданство), заяви про це і копії документу, що підтверджує придбання громадянства (підданства), в уповноважений орган центральної виконавчої влади, загрожує штраф в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Якщо ці дії, здійснені громадянином України, який використовував своє виборче право в Україні, то він може бути покараний позбавленням волі на термін від 3 до 5 років.

В той же час аналогічні дії, суб'єктом яких виступили службові особи органів держвлади і органів місцевого самоврядуванняспричиняють за собою позбавлення волі на термін від 5 до 7 років. У разі, якщо інформацію про придбання іншого громадянства не подав громадянин України, доступ, що має, до державної таємниціто йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Авторів проекту турбує той факт, що у безлічі громадян України є паспорти РФ або країн ЄС. Особливе занепокоєння вони висловили з приводу повідомлень про подвійне громадянство вищих посадовців України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини