Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 8 лютого і анонси на сьогодні

10 лютого 2014, 08:30
129
0
Реклама

Наказом від 14 січня 2014 року № 10 Миндоходов ствердило форму податкової накладної і порядок її заповнення. Документ буде опублікований 18 лютого, а набуде чинності з 1 березня 2014 року. Тобто миндоходовская форма податкової накладної почне застосовуватися з 1 березня.

При складанні податкової накладної філією або іншим структурним підрозділом платника податків в ній вказуються найменування головного підприємства, зареєстрованого як платник податків, що визначено статутними документами, і найменування такої філії.

Податкова накладна і додатки до неї складаються в один із способів :

1) в паперовому виді, заповнюється по встановленій формі шляхом:

- роздруки такої форми з наступним заповненням її платником ПДВ розбірливим почерком ручкою синього або чорного кольору без стирань і виправлень тексту і цифрових даних;

- заповнення її в електронному вигляді з наступним роздруком. Друкарська податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них;

2) в електронній формі з дотриманням умови по реєстрації підпису уповноваженої платником особи і умови реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Новини судової системи: минулої п'ятниці відбулося засідання Пленуму Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ. Пленум ВССУ розглянув в другому читанні і прийняв дві постанови:

- "Про судову практику у справах про захисту права власності і інших речових прав";

- "Про практику розгляди судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншого посадовця державної старанної служби при виконанні судових рішень у цивільних справах".

На засіданні Судової палати у цивільних справах 29 січня 2014 року Верховний Суд України розглянув справу № 6-149цс13 за позовом фізособи до ПАО "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" про стягнення суми вкладу і відшкодування моральної шкоди. ВСУ було зроблене правове укладеннязгідно з яким письмова форма договору банківського вкладу вважається дотриманою, якщо внесення грошових сум підтверджується договором банківського вкладу з видачею ощадної книжки.

Анонс:

Сьогодні відбудеться нарада представників депутатських фракцій, на якому будуть розглянуті пропозиції по внесенню змін до Конституції. Нагадаємо, опозиція вже запропонувала відмінити Закон, прийнятий у виконання рішення КСУ 2010 р. Імовірно, 11 лютого відбудеться позачергове засідання ВР для розгляду питання внесення змін до Конституції України.

Не забудьте зареєструватися на безкоштовний майстер-клас Олега Куца, керівника лондонської юридичної компанії KK & Partners. 10 лютого в Прес-центрі ЛігаБізнесІнформ (з 15 до 18-00) експерт поділиться з українськими колегами своїм ЕКСКЛЮЗИВНИМ практичним досвідом відносно аналізу проблемної ситуації і норм права в різних юрисдикціях, оцінки політичних, фінансових і юридичних ризиків, визначення найбільш ефективних підходів до рішення специфічних завдань у вказаних сферах. Деталі заходу тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини