Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок сплати екологічного податку?

Реклама

У листі від 28 січня 2014 року № 2028/7/99-99-15-04-01-17 Миндоходов роз'яснило особливості адміністрування екологічного податку в 2014 році.

Так, вказано, що по податкових зобов'язаннях по екологічному податку, що виникли з 1 січня 2014 року, ставки податку складають 100 % від ставок, передбачених ст. 243 - 246 Податкового кодексу, окрім податкових зобов'язань по податку, що виникло з 1 січня 2014 виробники електроенергії на теплоелектроцентралях і ТЭС, які в 2014 році застосовують ставки податку у розмірі 75 % від ставок, передбачених ст. 243-246 НК.

Роз'яснено, що для таких об'єктів оподаткування, як:

- викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення впродовж звітного кварталу відходів в спеціально відведених для цього місцях або на об'єктах - декларації подаються по місцю розміщення стаціонарних джерел, спеціально відведених для цього місць або об'єктів;

- викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення в частині об'ємів палива, реалізованого податковими агентами, декларації подаються по місцю знаходження такого податкового агента на податковому обліку в контролюючих органах;

- освічені радіоактивні відходи і тимчасове зберігання радіоактивних відходів понад встановлене особливими умовами ліцензії терміну - декларації подаються по місцю знаходження платника на податковому обліку в контролюючих органах.

У випадках, коли місце представлення декларації не співпадає з місцем знаходження на податковому обліку підприємства як юрособи, так і фізособи-підприємця, яким виданий дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, спеціальне водокористування і розміщення відходів, то впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, в контролюючий орган, в якому такий суб'єкт господарювання знаходиться на обліку, подаються копії відповідних податкових декларацій.

Податкові зобов'язання по податку за викиди забруднюючих речовин в атмосферу пересувними джерелами забруднення від палив, що ввозяться на митну територію України, і з податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, які ввозяться на митну територію України, сплачуються до або в день представлення митної декларації.

Миндоходов роз'яснило, що граничними термінами подачі податкових декларацій і сплати податкових зобов'язань по податку вважаються:

- IV квартал 2013 року : 10 лютого 2014 року, а останнім днем сплати податку - 19 лютого 2014 року;

- I квартал т.г. : 12 травня і 20 травня 2014 року відповідно;

- II квартал т.г. : 11 серпня і 19 серпня 2014 року відповідно;

- III квартал т.г. : 10 листопада і 19 листопада 2014 року відповідно;

- IV квартал т.г. : 9 лютого і 19 лютого 2015 року відповідно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини