Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 7 лютого і анонси

8 лютого 2014, 08:30
138
0
Реклама

Учора головною новиною дня стало введення обмеження валютних операцій і руху на банківських рахунках. У чесності, у зв'язку з підвищенням курсової волатильности гривні Нацбанк прийняв постанову від 6 лютого 2014 р. № 49 "Про заходи відносно діяльності банків і проведення валютних операцій".

Документ передбачає: розширення можливостей підтримки ліквідності банків з боку Національного банку, встановлення нульової ставки резервування засобів по короткострокових зовнішніх кредитах; певні обмеження на виконання доручень банківських клієнтів в межах залишків засобів на їх поточних рахунках на початок операційного дня; тимчасові обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України по окремих операціях; певні обмеження на терміни купівлі уповноваженими банками іноземної валюти за дорученням юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців і так далі

Також постанова передбачає підвищення контролю за своєчасністю здійснення операцій, пов'язаних з виплатою заробітної плати, пенсій, стипендій і соціальних виплат. Воно не обмежує оплату витрат на навчання і лікування за кордоном; транспортування хворих; перекладів, здійснюваних у разі зміни держави проживання; перекладів, пов'язаних з оплатою праці нерезидентів в Україні і так далі

У свою чергу Вищий господарський суд України нагадав учасникам судового процесу, що вони можуть отримувати процесуальні документи на електронну пошту. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді бажаючим необхідно зареєструватися в системі обміну електронними документами (створити поштову скриньку електронного суду)розташованій на офіційному веб-порталі судовій владі за адресою: mail.gov.ua.

Наступним кроком є заповнення заявки на отримання процесуальних документів в електронному вигляді (далі - Заявка), бланк якої розміщений по посиланню. Заявка подається разом з касаційною скаргою.

Новини законопроектной роботи : Вагітним можуть скоротити робочий день на одну годину Нардепи зареєстрували законопроект № 4105, в якому пропонується викласти в іншій редакції ч.1 ст. 178 КЗоТ, встановивши, що вагітним жінкам відповідно до медичного висновку знижуються норми вироблення, норми обслуговування, скорочується на одну годину робочий день зі збереженням середнього заробітку або вони перекладаються на іншу роботу, що легшу і виключає дію несприятливих виробничих чинників, зі збереженням середнього заробітку по колишній роботі.

Куди цілителеві звернутися за ліцензією? Наказом від 28 січня 2013 року № 83 Мінохоронздоров'я затвердило Положення про комісію з питань видачі спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством), а також її повноваження і склад.

Комісія є консультативно-дорадчим органом Мінохоронздоров'я, який створюється для ухвалення рішень про видачу або відмову у видачі спеціального дозволу на заняття цілительством, анулюванні такого дозволу. Також комісія уповноважена розглядати пропозиції по вдосконаленню законодавства з питань заняття народною медициною.

Анонс:

Не забудьте зареєструватися на безкоштовний майстер-клас Олега Куца, керівника лондонської юридичної компанії KK & Partners. 10 лютого в Прес-центрі ЛігаБізнесІнформ (з 15 до 18-00) експерт поділиться з українськими колегами своїм ЕКСКЛЮЗИВНИМ практичним досвідом відносно аналізу проблемної ситуації і норм права в різних юрисдикціях, оцінки політичних, фінансових і юридичних ризиків, визначення найбільш ефективних підходів до рішення специфічних завдань у вказаних сферах. Деталі заходу тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини