Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності порядок оплати митних формальностей в неробочий час

Реклама

Сьогодні, 7 лютого, набув чинності Порядок стягування плати за виконання митних формальностей поза місцем розташування органів або поза робочим часом, встановленим для них, затверджений наказом Миндоходов від 16 грудня 2013 року № 804.

Порядок регулює питання прийняття органами прибутків і зборів рішень на підставі письмового звернення декларанта або уповноваженого ним особи про виконання митних формальностей органами прибутків і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, встановленим для них, а також нарахуванням і внесенням плати за виконання митних формальностей цими органами.

Плата стягується:

1) по митній декларації на бланку єдиного адміністративного документу, який подається на паперовому носії, або по електронній митній декларації, завіреним електронним цифровим підписом;

2) по уніфікованій митній квитанції МД-1 - при виконанні митних формальностей, які не передбачають представлення митної декларації.

Плата здійснюється до / або під час виконання митних формальностей органами прибутків і зборів.

Нарахування і внесення плати за виконання митних формальностей поза місцем розташування органів прибутків і зборів здійснюються:

- в підрозділах митного оформлення органів прибутків і зборів, для яких встановлений п'ятиденний робочий тиждень або працюючих по змінних графіках, - за розміром плати за виконання митних формальностей за роботу в робочий, наднормовий, нічний час і вихідні і неробочі дні відповідно до часу фактичного виконання митних формальностей;

- в підрозділах митного оформлення органу прибутків і зборів, режим роботи яких визначений як цілодобовий, - за розміром плати за виконання митних формальностей в робочий час.

Плата нараховується за кожну повну або неповну годину виконання митних формальностей поза місцем розташування органів прибутків і зборів або поза робочим часом, встановленим для цих органів, незалежно від кількості посадовців органів прибутків і зборів, залучених до їх проведення.

Плата стягується в гривні по офіційному (валютному) курсу, встановленому Нацбанком, діючому на дату подачі митної декларації, а у разі, коли виконання митних формальностей не пов'язане з подачею митної декларації, - на дату фактичної сплати.

Сплата засобів здійснюється платниками у безготівковій формі за рахунок авансових платежів (передоплати) або в готівковій формі через касу органів прибутків і зборів або фінансової установи на рахунки, відкриті на ім'я органів прибутків і зборів в територіальних органах Державної казначейської служби.

Плата не стягується при здійсненні митних формальностей по:

1) гуманітарній допомозі, яка ввозиться на митну територію України (вивозиться) відповідно до Законом "Про гуманітарну допомогу";

2) вантажів, переміщуваних через митну територію України відповідно до Законом "Про транзит вантажів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини