Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть заборонити ввезення в Україну палиць і наручників

7 лютого 2014, 10:48
141
1
Реклама

Днями депутати П. Петренко, А. Аваков і Н. Мартыненко зареєстрували проект закону про заборону ввезення на митну територію України товарів, вживаних з метою силового пригнічення масових акцій протесту (№ 4091).

Пропонується заборонити ввезення на митну територію України спеціальних засобів, вживаних при охороні громадського порядку, в т.ч. засобів індивідуального захисту (протиударні і броньові щити), засобів активної оборони (гумові палиці, палиці пластикові типу "тонфа", наручники, електрошокові пристрої, патрони, споряджені гумовими або аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, ручні газові гранати, а також патрони з газовими гранатами, балончики, патрони, гранати і інші спецзасоби з препаратами сльозоточивої і дратівливої дії), засобів забезпечення спеціальних операцій (светошумовые гранати, ручні димові гранати ), пристрою для розкриття приміщень (малогабаритні вибухові пристрої), а також інших спецзасобів, які застосовуються особовим складом міліції і іншими працівниками органів і установ внутрішніх справ, військовослужбовцями внутрішніх військ з метою силового пригнічення масових акцій протесту.

Депутати вважають, що ухвалення подібного закону створить додаткові умови по недопущенню застосування уповноваженими органами спецзасобів з метою силового пригнічення мітингів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини