Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Матеріальний збиток майдановцам пропонується відшкодовувати з держбюджету

7 лютого 2014, 09:38
173
2
Реклама

Нардеп-ударовец Микола Паламарчук подав до парламенту законопроект № 4085 про відшкодування матеріального збитку, заподіяного майну
постраждалих осіб під час проведення мирних зборів в результаті протиправних посягань.

Запропоновано визначити порядок відшкодування матеріального збитку, заподіяного майну під час проведення мирних зборів. Джерелом покриття таких витрат планується встановити Державний бюджет України.

Суб'єктами, які підпадають під дію такого закону, будуть громадяни України, які брали участь в мирних зборах в м. Києві, інших населених пунктах України в період з 21 листопада до дня набуття чинності закону. Потерпілий повинен буде надати в територіальні органи Мінфіну документи:

1) виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінальної справи за фактом умисного знищення і ушкодження майна, яким підтверджується збиток майну у вказаний період;

2) виводи експертно-криміналістичних установ Міністерства юстиції і страховиків відносно розміру заподіяного збитку.

Облік постраждалих осіб здійснюватиметься Мінфіном, а також розраховуватися сума відшкодування матеріального збитку постраждалим особам. Відомості в місячний термін надаватимуться Держказначейству, яке здійснює виплати цим особам в межах і за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених в Держбюджеті на зміст МВС.

Також пропонується встановити, що страховики мають право на компенсацію засобів, виплачених по договорах страхування страхувальникам - учасникам мирних акцій протесту, майну яких нанесений матеріальний збиток.

Відзначається, що дія такого закону не поширюватиметься на потерпілих, майну яких причинна шкода або майно яких знищене, якщо воно використовувалося як засоби або знаряддя скоєння злочину (окрім ситуацій, коли власник або законний власник не знав і не міг знати про їх незаконне використання).

Читайте також:

Як відшкодувати збиток, нанесений підприємству під час мітингу або при його розгоні?

Депутати пропонують виплачувати посібник за загиблих і побитих митинговальщиков

Депутат хоче забезпечити потерпілих митинговальщиков безкоштовним проїздом і зубопротезированием

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини