Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 6 лютого і анонси

7 лютого 2014, 08:30
111
0
Реклама

Учора народні депутати прийняли постанову (проект № 3565) о календарному плані проведення четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Згідно з планом, пленарні засідання починаються 4 лютого, а закінчити роботу планується 18 липня.

В той же час, головне питання "порядку денного" відносно змін в Конституцію прийнятий не був - вирішено не створювати Тимчасову спеціальну комісію з повернення до Конституції-2004 (оскільки опозиція не дає своїх представників). Депутати напрацьовуватимуть пропозиції по змінах Основного Закону самостійно.

У свою чергу, на засіданні уряду прийнято постанова "Про внесення змін до Порядок ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно"розроблений Мінюстом. Згідно з документом:

- уточнюється перелік відомостейщо вносяться у базу даних про реєстрацію заяв і запитів під час реєстрації заяви (треба буде вказувати, зокрема, основу для виникнення права власності, площу земельної ділянки/об'єкту нерухомого майна, цільове призначення земельної ділянки, тип об'єкту нерухомого майна);

- визначається порядок внесення записів в Реєстр у разі видачі посвідчення про право власності на нерухоме майно у зв'язку з втратою або ушкодженням документу, виданого до 01.01.2013;

- визначається порядок внесення записів в Реєстр у разі відміни держреєстрації прав на основі судового рішення про відміну записів в реєстрах, які функціонували до 01.01.2013.

Не забувайте також стежити за підбіркою новин судової системи. Так, Київський апеляційний адміністративний суд відмінив постанову суду першої інстанції про визнання протиправними дій Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ в справі про засекречування генеральних планів міст України. Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу Міністерства на постанову Окружного адміністративного суду Києва.

Зокрема, своїм рішенням від 1 жовтня 2013 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправною бездіяльність Минрегионстроя відносно не розгляду експертних пропозицій Східноукраїнського центру громадських ініціатив, які були підготовлені центром за результатами громадської експертизи діяльності Міністерства.

Не забувайте також про нормативні новинки з систем ЛІГА :ЗАКОН: Наказом від 30 грудня 2013 року № 866 Миндоходов затвердило форми податкових декларацій збору за місця для парковки транспортних засобів і туристичного збору. Також затверджені форми перерахунку податкового зобов'язання збору за місця для парковки транспортних засобів і перерахунку податкового зобов'язання по туристичному збору, які заповнюються у разі уточнення податкових зобов'язань за минулий податковий (звітний) період у складі звітної або нової звітної декларації і подаються разом з такою декларацією.

Анонс:

Не забудьте зареєструватися на безкоштовний майстер-клас Олега Куца, керівника лондонської юридичної компанії KK & Partners. 10 лютого в Прес-центрі ЛігаБізнесІнформ (з 15 до 18-00) експерт поділиться з українськими колегами своїм ЕКСКЛЮЗИВНИМ практичним досвідом відносно аналізу проблемної ситуації і норм права в різних юрисдикціях, оцінки політичних, фінансових і юридичних ризиків, визначення найбільш ефективних підходів до рішення специфічних завдань у вказаних сферах. Деталі заходу тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини