Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиція подала черговий законопроект про лікування ув'язнених за кордоном

6 лютого 2014, 17:44
136
1
Реклама

Опозиційні депутати Л. Денисова, Е. Кондратюк, Л. Геращенко подали у ВР законопроект № 4089 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно підстав і порядку лікування за межею осіб, засуджених до позбавлення волі".

Пропонується внести зміни в статтю 84 Карного кодексузгідно з якими у разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних установах і установах охорони здоров'я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном.

Рішення про лікування за межею особи, засудженої до позбавлення волі, суд приймає за умови, що така особа в течію не менше 365 днів безперервно проходила стаціонарне лікування і таке лікування не привело до повного одужання такої особи. Приймаючи рішення про лікування за межею особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов'язаний прийняти рішення звільненні особи від покарання по хворобі.

Необхідні зміни пропонується внести також в КПК і УИК - зокрема, визначити, що підставами для вирішення суду про лікування за кордоном являється довідка вітчизняної установи охорони здоров'я і письмова заява установи охорони здоров'я іноземної держави про згоді прийняти таку особу на лікування.

Відмітимо, що нещодавно народні депутати з фракції "Батькивщина" подали у ВР проект, яким пропонується дозволити умовно-дострокове звільнення осіб, впродовж тривалих проміжків часу що знаходяться на стаціонарному лікуванні. Детальніше: Депутати придумали для хворіючих ув'язнених нову основу УДО.

Також нагадаємо - восени
Комітет ВР рекомендував допрацювати усі законопроекти про лікування засуджених за кордоном.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини